Colectăm selectiv deșeurile electrice și electronice pentru un mediu sănătos

Written by admin on 1 august 2019. Posted in Fără categorie

În luna aprilie, curent, în municipiul Ungheni a fost anunțată ce-a de a doua ediție a Tombolei cu premii „Reciclează și câștigă!”. Activitatea este inițiată de Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Î.M. „AVE – Ungheni” și are drept scop promovarea colectării selective a deșeurilor electrice și electronice pentru asigurarea unui mediu sănătos.

 „Inițial, am preconizat desfășurarea evenimentului de extragere a premiilor la 1 iunie 2019. Deoarece nu a fost întrunit numărul minim de participanți la tombolă, am decis prelungirea termenului în care cetățenii pot să predea obiectele electrice și electronice uzate. Doritorii de a participa la tombolă pot să predea unul sau mai multe echipamente electrice și electronice la Punctul de colectare a acestor deșeuri din municipiul Ungheni, până la data de 23 august 2019. Tot ce trebuie să facă cetățenii, este să sune la numărul de telefon 0 236 2 33 25. Echipamentele vor fi preluate gratuit de la domiciliu de către angajații întreprinderii”, a explicat Claudia Coniuhov, administrator  Î.M. „AVE – Ungheni”.

Deșeurile electrice/electronice predate pot fi: echipamente electrice de dimensiuni mari (frigidere, mașini de spălat, cuptoare cu microunde, monitoare, televizoare etc.), echipamente electrice de dimensiuni mici (fiere de călcat, acumulatoare, telefoane, fierbătoare electrice, uscător de păr, etc.), unelte electrice şi electronice, jucării, echipamente sportive etc. Persoanele care vor preda 2 echipamente electrice/electronice întregi (nedezmembrate), de volum mic (ceainic, foen, tastatura, șoricel, fier de călcat, etc.) vor primi un „Bilet de tombolă”. Cei care vor preda un echipament electric/electronic întreg (nedezmembrat) de dimensiuni mari (frigider, mașină de spălat, televizor, calculator, cuptor electric, etc) vor primi două „Bilete de tombolă”. Pentru baterii și becuri uzate nu vor fi oferite „Bilete de tombolă”.  Acestea pot fi predate gratuit la punctul de colectare. Regulamentul Tombolei cu premii „Reciclează și câștigă!” poate fi accesat pe pagina Primăriei Municipiului Ungheni – www.ungheni.md.

Extragerea premiilor va fi organizată în cadrul evenimentelor dedicate Zilelor Municipiului Ungheni și va avea loc pe data de 27 august 2019, ora 19:30, pe Piața Independenței din Ungheni. Premiile concursului vor fi acordate în urma prezentării cuponului câştigător valid (jumătatea rămasă la participant) şi buletinului de identitate comisiei din cadrul festivității de extragere și premiere.

Prima ediție a Tombolei „Reciclează și câștigă!” a fost organizată și desfășurată în anul 2018, de Zilele Municipiului Ungheni. Printre premiile oferite participanților au fost: cuptor electric, aspirator, fier de calcat, ceainic, corpuri de iluminat, baterii, etc.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni