×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Cluj-Napoca, România

  • Suprafața: 179,5 km ²
  • Populația: 309.136 locuitori
  • Valuta națională: leu românesc (RON)
  • Website: www.primariaclujnapoca.ro

Despre municipiul Cluj-Napoca pe scurt: este al patrulea oraș ca mărime din România și este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale și industriale din România. Orașul este situat în inima Transilvaniei având o multitudine de atracții turistice și monumente, cum ar fi Biserica Sf. Mihail din Piața Unirii, construită în secolul XIV în stil gotic, cu statuia lui Matei Corvin în față, sau Palatul de Justiție din Piața Avram Iancu. În Cluj-Napoca se află cea mai mare universitate din România, Universitatea Babes-Bolyai, cu faimoasa Grădină Botanică situată în apropiere de centrul orașului. Pe lângă această grădină, Cluj-Napoca are și câteva parcuri mari, cel mai renumit fiind Parcul Central, fondat în secolul XIX care include un lac artificial cu o insulă, precum și cel mai mare cazino din oraș, Chios.

Din istoricul relațiilor de colaborare

Mai 2015 – Vizita de documentare a delegației municipiului Cluj-Napoca în orașul Ungheni privind stabilirea domeniilor de colaborare.

Iunie 2016 – Vizita de studiu în municipiul Cluj-Napoca privind schimbul de experiență în materie de elaborare și implementare participativă a strategiilor de dezvoltare durabilă și planurilor de acțiune pentru anii 2014 – 2020 în orașele Ungheni și Cluj-Napoca.

Noiembrie 2016 – Semnarea Acordului de înfrățire între orașele Ungheni și Cluj-Napoca.

Septembrie 2017 – Semnarea Acordului de Finanțare/dintre Primăria municipiului Cluj-Napoca și Primăria municipiului Ungheni/ a Subproiectului Orășelul copiilor „Micul Cluj” din cadrul Proiectului „Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni”, etapa II.

Mai 2018 – Participarea delegației municipiului Ungheni la Conferința Clusterelor din Transilvania „ EU-Asia Gateway 2018 – The 4th Transylvanian International Clusters Conference”,  în cadrul Zilelor Municipiului Cluj-Napoca.

Iulie – August 2018 – Vernisarea expoziției de sculptură și grafică a sculptorului unghenean Dumitru Verdianu la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

August 2018 – Participarea unui grup de tineri la Școala de Vară „Click pe tineri”, ediție specială, 100 de ani de la Marea Unire, Județul Covasna (Proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și implementat de Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca/România)

August 2018 – Participarea delegației municipiului Cluj-Napoca la Masa Rotundă „Noi perspective de cooperare socio-economică a orașelor înfrățite”,  în cadrul Zilelor municipiului Ungheni.

Septembrie 2018 – Semnarea Acordului de Finanțare /dintre Primăria municipiului Cluj-Napoca și Primăria municipiului Ungheni/ a Subproiectului „Teatrul de vară” din cadrul Proiectului „Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni”, etapa III.