×
Eye Tonuri de gri
Invert Mode Culori inversate
Link Linkuri subliniate
Keypad Navigare prin tastatură
Triangle Cursor negru
Triangle Cursor alb
Remove Circle Text mic
Add Circle Text mare
Refresh Resetare
Close Inchide

Cascais, Portugalia

  • Suprafața: 99, 07 km ²Populația: 35 000
  • Valuta națională: euro
  • Website: www.cm-cascais.pt   

Orașul Cascais reprezintă fosta reședință a familiei regale și pionier al turismului în Portugalia, fiind o localitate fermecătoare.

Cascais este un oraș de coastă și un municipiu în Portugalia, situat la 30 km (19 mile) vest de Lisabona. Cascais reprezintă o suburbie cosmopolită a capitalei portugheze și una dintre cele mai bogate localități din Portugalia.

Cascais este un centru istoric plin cu comori arhitecturale de natură religioasă, militară și civilă.

Cascais a fost un sat de pescuit care a câștigat faima unei stațiuni pentru familia regală a Portugaliei la sfârșitul secolului al 19-lea și începutul secolului 20. În zilele noastre Cascais este un loc de vacanță popular pentru turiștii portughezi și străini. Orașul are un aeroport – Aeroporto Municipal de Cascais.

Cascais este înconjurat de plaje populare, cum ar fi plaja Guincho la vest, și munții Sintra la nord. Țărmurile sunt stâncoase, atrăgînd turiștii la peisajele marine și la alte obiective turistice naturale, cum ar fi Boca do Inferno. Cascais reprezintă o destinație populară de golf.

În 2007, Cascais a fost gazda oficială a Campionatului Mondial ISAF în cursele de iahturi și bărci. Orașul Cascais de mai mulți ani găzduiește evenimente internaționale de tenis și motociclete.

Orașul este destul de mic pentru a fi explorat în întregime pe jos. Mersul pe bicicletă în Cascais este unul dintre lucrurile pe care „trebuie să le faci”. Bicicletele de bază sunt disponibile pentru închiriere gratuită. 

Istoricul relațiilor de colaborare

  • Iunie 2012 – Semnarea Acordului de înfrățire între Ungheni și Cascais
  • 2012 – vizita de lucru a delegaţiei Camerei Municipale Cascais (Portugalia) la Ungheni
  • 2013 – Participarea delegației din Ungheni la aniversarea a zecea a Centrului Cultural Moldav din Cascais, fiind oferite diasporei moldovenești din Cascais cîteva costume naționale și un set de carte, colectat de primăria Ungheni în cadrul campaniei ”Cartea de acasă pentru diaspora moldovenească”.
  • 2013 – Donația unei mașini din Cascais pentru poliția municipală Ungheni

Articole despre Cascais: