Campania de informare și promovare privind colectarea deșeurilor electrice și electronice în plină desfășurare

Written by admin on 28 decembrie 2017. Posted in Noutăți

În scurt timp, vom avea posibilitatea să scăpăm gratuit de deșeurile electrice și electronice. Acest lucru va fi posibil grație implementării proiectului „Colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în orașul Ungheni ”, finanțat de Agenția Slovacă pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională Bratislava”.

Recent, Primăria municipiului Ungheni desfășoară o amplă campanie de informare și conștientizare privind colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice/DEEE care, aruncate la întâmplare, devin extrem de periculoase pentru mediul înconjurător și sănătățatea oamenilor.

În acest context, în școala primară,  liceele și colegiile din municipiul Ungheni au fost organizate ore ecologice demonstrative  privind colectarea selectivă a DEEE,  au fost distribuite pliante informative și atribuite fiecărei instituții de învățământ câte o urnă pentru colectarea becurilor, bateriilor de dimensiuni mici și a telefoanelor mobile uzate.

Svetlana Ciobanu, Directoarea Centrului de Resurse pentru Dezvoltare Durabilă Locală și Regională,  și  Ina Olearciuc, responsabilă de implementarea acestui proiect din partea  Primăriei municipiului Ungheni , au discutat cu elevii din clasele primare, gimnaziale, liceale și din colegii  despre importanța colectării selective a becurilor, bateriilor și altor tipuri de deșeuri electrice și electronice, evidențiind faptul că Ungheniul este primul oraș din țară unde  se implementează un astfel de proiect și  care, cu suiguranță, va avea succes.

În următoarele săptămâni urnele pentru colectarea becurilor, bateriilor de dimensiuni mici și a telefoanelor mobile uzate vor fi distribuite și în alte instituții/organizații  publice și private din municipiul Ungheni.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni