Banca supradimensională acum și la Ungheni! (foto)

Written by admin on 17 iulie 2017. Posted in Știri

O nouă instalație urbană înfrumusețează scuarul din fața Primăriei municipiului Ungheni. Este vorba de un scaun supradimensionat ornamentat cu elementul tradițional de pe covoarele Moldovenești- „Steaua”. Instalată la inițiativa comunității și cu sprijinul autorităților publice locale din municipiul Ungheni, această bancă este un proiect K Lumea care are drept scop încadrarea în spațiile urbane a simbolurilor de pe covoarele țesute.

„Steaua – ornament tradițional de pe covoarele basarabene, numit și luceafărul, ochii cerului este simbol al destinului individual.Ca motiv decorativ este asemuită  cu „steaua călăuzitoare a magilor, care ne ghidează prin viață” a explicat Nata Albot, fondatoarea Asociației Klumea, prezentă la evenimentul de inaugurare a băncii gigant,care s-a desfășurat pe data de 14 iulie 2017.

„Primăria municipiului Ungheni susține inițiativele comunitare și mai ales implicarea activă a tinerilor dornici să contribuie la promovarea imaginii localității noastre. Sperăm ca această nouă instalație urbană să devină un punct de atracție a vizitatorilor, un loc de a petrece timpul liber, de a citi o carte și nu în ultimul rând, un element care să ne reamintească de identitatea noastră națională” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Proiectul „Banca Unghenenilor” a fost implementat de asociația Obștească „Casiopeea” și finanțat de Fundația Comunitară Ungheni în cadrul Programului de Granturi Mici, ediție specială „Ungheni – 555 de ani”. Parteneri ai proiectului sunt Primăria municipiului Ungheni, Voluntari ProUngheni, Logos Art, Il Fotografo și SRL Termo – Decor.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni