Au reciclat și au câștigat….o vacanță de vis!

Written by admin on 20 iulie 2018. Posted in Noutăți

Primăria municipiului Ungheni a premiat cele mai active instituții de învățământ în cadrul campaniei „Deșeuri electrice colectate – vieți omenești protejate!”. Elevi de la liceele teoretice „A. Pușkin”, „I. Creangă”, „V. Alecsandri” și „Mihai Eminescu” au petrecut câteva zile din vacanța de vară în orașele înfrățite cu municipiul Ungheni – Horishni Plavni (Ucraina), Auce (Letonia) și Joniskis (Lituania).

În perioada 02 – 22 iunie un grup de 10 elevi cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani s-au odihnit și și-au întărit sănătatea la Tabăra de sănătate și agrement pentru copii „Orizont” din orașul Horishni Plavni (Ucraina). Aici copii au avut parte de multe activități distractive și cognitive. Potrivit profesoarei Ana Șevcenco, care a însoțit grupul de copii, fiecare zi la tabăra „Orizont” s-a dovedit a fi plină de evenimente și activități interesante. Copii au participat la jocuri interactive și au socializat cu semenii lor din Ucraina. La show-ul talentelor elevii au prezentat un dans popular românesc și au obținut locul 1.

Pentru toți copii a fost organizată o excursie în orașul Kremenchuk, unde au avut o frumoasa promenadă cu barca pe râul Nipru. În special pentru grupul din Ungheni a fost organizată o excursie în regiunea Poltava. Impresionantă a fost și vizita întreprinsă la Muzeul de Ceramică din orășelul Opișne.

Cu amintiri frumoase au revenit din Joniskis (Lituania) elevele liceului teoretic „Mihai Eminescu” , Andreea Rusu și Nicolina Melnic . „În timpul vizitei noastre în Joniskis am avut parte de experiențe inedite,  am fost încadrați într-un șir de activități interesante alături de tineri din alte state europene, am vizitat multe locuri noi și am participat  la evenimentele dedicate  Zilelor orașului Joniskis” spune eleva Andreea Rusu.

Un alt grup de elevi – o altă călătorie. De această dată cinci elevi din Ungheni au vizitat orașul Auce (Letonia).  Alături de alți tineri din Letonia, Lituania, Belarus,Ucraina și Polonia elevii ungheneni au participat la diverse activități cultural-artistice și de agrement pregătite de organizatori.  „Am vizitat orașul, Riga, am avut o excursie și prin Iurmala unde am vizitat Biblioteca Națională. A fost interesant mai ales să participăm la un master –class pentru confecționarea suvenirurilor. Împreună cu ceilalți tineri am meșterit un zmeu pe care l-am lansat seara” ne spune Daniela Goian, una dintre elevele participante la tabăra de vară din Auce. Tinerii au avut deosebita ocazie să comunice cu primarul orașului Auce, să participe la întreceri sportive, să joace paintball. Pentru ei a fost organizat un city quest, concert și karaoke.

Elevii au pregătit un program artistic cu specific tradițional pe care l-au prezentat la concertul de încheiere.  Copii au fost provocați să învețe mișcări de dans, dar și melodii tradiționale din țările participante la tabăra de vară.

„Apreciem eforturile depuse de instituțiile de învățământ din Ungheni în cadrul campaniei de informare  și sensibilizare privind necesitatea colectării selective a deșeurilor electrice. Prin astfel de excursii și vizite peste hotare încurajăm instituțiile de învățământ, profesorii,elevii să se implice în activități cu impact social și care contribuie la dezvoltarea localității noastre” a declarat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Recent, Primăria municipiului Ungheni, în parteneriat cu Î.M.„AVE – Ungheni”  a lansat  o nouă campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice/electronice (DEEE) în municipiul Ungheni  – „Reciclează și câștigă! ”. Sloganul acestei campanii este „Predai DEEE la punctele de colectare – primești un cadou”.  În cadrul instituțiilor de învățământ va fi organizată „Olimpiada deșeurilor”, iar cetățenii vor avea posibilitatea să participe, în premieră, la o tombolă cu premii care se va desfășura în perioada 28 iunie – 28 august 2018.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni