Au rămas plăcut surprinși de ospitalitatea unghenenilor

Written by admin on 29 mai 2013. Posted in Știri

Duminică, 26 mai, unghenenii au întîmpinat cu pîine și sare oaspeții sosiți din orașul înfrățit Komsomolsk, Ucraina.

Delegația din Komsomolsk, compusă din viceprimar, directori de școli, tineri și colective artistice au participat la o serie de activității organizate de Primăria orașului Ungheni.

Directorii de școli din orașul Komsomolsk au avut o întîlnire cu directorii instituțiilor de învățămînt din orașul Ungheni. Mai bine de 2 ore, managerii instituțiilor de învățămînt din cele 2 orașe au purtat discuții cu privire la procesul de studii din cele 2 urbe, precum și perspective de colaborare .

” A avut loc un schimb de păreri vis-a-vis de activitatea noastră în calitate de manageri a instituțiilor de învățămînt. Perspectivele unei asemenea întîlniri sunt frumoase. Ar putea fi organizate schimburi pe segmente culturale, spre exemplu ei să participe la Festivalul ”Mărțișor” organizat în instituția noastră ” a punctat Gheorghe Primac, directorul LT ”Gheorghe Asachi”.

Directorul Școlii Profesionale din Ungheni, Vladimir Savin s-a arătat foarte încîntat și mulțumit de rezultatele întîlnirii.”Este un lucru foarte bun o asemenea întîlnire. Profesiile pe care le pregătim noi sunt profesii înrudite cu cele pregătite de ei. Ne-ar interesa procesul lor instrutiv-educativ, baza lor materială, utilajele ș.a. Am făcut schimb de date de contact, cred că vom avea relații frumoase de colaborare ” a menționat Vladimir Savin.

”O plăcere în suflet și dulce în gură, o plăcere totală” astfel a caracterizat Gavriliuc Lucia, directoarea grădiniței ”Steluța” întîlnirea cu oficialii din Komsomolsk. ”Atunci cînd întîîlnești oamenii care au tangențe cu ceea ce faci tu, doar că sunt din alte țări, înveți foarte multe”a spus directoarea grădiniței ”Steluța”.

Tinerii lideri din orașul Komsomolsk veniți să se întîlnească cu tinerii din Ungheni au rămas profund impresionați de activismul tinerilor noștri, de spiritul lor de inițiativă și activitățile de voluntariat realizate. De asemenea, entuziasmul lor se putea vedea și atunci cînd le-a fost prezentat Centrul Regional de Resurse pentru Tineret Ungheni și activitatea acestuia.

De asemenea, în această zi a fost organizat un concert extraordinar cu participarea colectivelor artistice din orașul Ungheni și cele din Komsomolsk, Ucraina.  Muzică, dans și multă voie bună- de toate astea au avut parte unghenenii prezenți la concert. La final, atît oaspeții din Komsomolsk, cît și unghenenii s-au prins într-o horă a prieteniei. Și dat fiind faptul că, concertul a fost organizat în preajma Zilei Internaționale a Copilului, Primăria orașului Ungheni a oferit cîte o înghețată tuturor copiilor prezenți în sală.

”Vreau să mulțumesc în numele tuturor unghenenilor, oaspeților noștri din Komsomolsk pentru momentele artistice deosebite prezentate aici pe scenă și pentru deschiderea de care dau dovadă în ceea ce privește colaborarea dintre orașele noastre” a conchis primarul orașului Ungheni, Alexandru Ambros.

Tags:

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni