Atelier de planificare strategică la Ungheni în cadrul Programului „Comunitatea Mea”

Written by admin on 30 ianuarie 2019. Posted in Noutăți

În perioada 28 – 29 ianuarie 2019, în incinta Centrului de informare pentru  Cetățeni din cadrul Primăriei municipiul Ungheni s-a desfășurat Atelierul de lucru pentru actualizarea Planului de acțiuni al Strategiei de dezvoltare socio-economică a orașului Ungheni 2014 – 2020. Atelierul a fost organizat și desfășurat în cadrul Programului „Comunitatea Mea” lansat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a avut drept scop stabilirea priorităților de dezvoltare pe termen scurt și mediu ale municipiului Ungheni.

În cuvântul său de salut, Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni, a exprimat mulțumiri membrilor grupului de lucru pentru disponibilitatea de a participa la acest atelier de planificare strategică și de a genera împreună idei pentru dezvoltarea comunității.

Pe parcursul a două zile, Grupul de Lucru constitutit din reprezentanți ai Autorităților Publice Locale,  Consiliului Municipal Ungheni, Sectorului Privat și Societății Civile a participat, alături de reprezentanții Programului „Comunitatea Mea” și experții Institutului de Dezvoltare Urbană, în cadrul unui șir de activități și module în vederea actualizării Planului de acțiuni pentru următorii 2 ani al Strategiei de dezvoltare a municipiului Ungheni. În cadrul atelierului, participanții au lucrat în grupuri reprezentând afilierea organizațională. Fiecare grup a realizat analiza SWOT a condițiilor actuale ale municipiului Ungheni: părțile forte, părțile slabe, oportunitățile și pericolele. Ghidați de experții naționali și internaționali, participanții la atelier au formulat Viziunea strategică de dezvoltare a orașului Ungheni pentru perioada 2019 – 2025, au definit/revizuit/reformulat direcțiile strategice de dezvoltare a orașului și au trasat acțiunile prioritare ce urmează a fi realizate în vederea atingerii obiectivelor identificate.

 „Am fost impresionați de volumul de lucru realizat în aceste două zile pentru actualizarea Planului de Acțiuni al Strategiei de dezvoltare a municipiului Ungheni. Consider însă, cel mai important a fost procesul de lucru. Este o experiență practică, un exemplu de interacțiune dintre reprezentanții diferitor domenii și sectoare de activitate. Suntem siguri că, direcțiile și obiectivele de dezvoltare formulate și identificate în procesul de lucru vor constitui forța motrice care va ghida autoritatea locală în implementarea noilor proiecte” a subliniat în luarea sa de cuvânt Christopher Kaczmarski, Directorul Programului „Comunitatea Mea”.

Pe data de 20 septembrie 2018 a fost încheiat Memorandumul de Înțelegere dintre Programul USAID Comunitatea Mea și 20 de localități din Republica Moldova, printre care și Primăria municipiului Ungheni. Comunitățile selectate vor beneficia de suport din partea organizației USAID pentru creșterea capacităților administrației publice locale și implementarea proiectelor de infrastructură. Programul „Comunitatea Mea” are un buget de 20,5 milioane de dolari și va fi implementat în perioada 2018- 2023.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni