Angajații primăriei au participat la amenajarea unui scuar în cartierul Berești

Written by admin on 27 noiembrie 2018. Posted in Noutăți

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, în contextul Zilei Curățeniei de Toamnă, mai mulți angajați ai primăriei municipiului Ungheni și ai Sectorului de Amenajare au participat la amenajarea teritoriului din preajma Centrului Cultural Multifuncțional. Aici au fost efectuate lucrări de salubrizare și evacuare a deșeurile, în total fiind colectate aproximativ 10 tone de gunoi. De asemenea, au fost realizate lucrări de pregătire a terenului și de plantare a arborilor.

„Ne-am gândit că ar fi frumos odată cu reabilitarea Centrului Cultural să amenajăm și zona din preajmă. Sperăm puieții să se prindă și să se configureze aici un mic părculeț, care să devină, în timp, un frumos spațiu de recreere pentru cetățenii din acest cartier, dar și pentru vizitatorii Centrului Cultural Multifuncțional. Desigur ne-am fi dorit și locuitorii din cartier să se implice în lucrările de salubrizare și de plantare a arborilor, or lucrurile care se fac aici sunt în beneficiul acestora” a precizat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

În total, pe terenul adiacent Centrului Cultural au fost plantați 30 de puieți de arțar și de mesteacăn. Pe viitor aici se preconizează amenajarea unor alei, instalarea băncilor și a urnelor de gunoi. În acest context, primarul a îndemnat locuitorii din zonă să nu admită ruperea puieților și să aibă de grijă acestui spațiu. Totodată, el a încurajat cetățenii să devină activi, să contribuie cu idei, dar și acțiuni concrete pentru a îmbunătăți aspectul scuarului din preajma Centrului Cultural Multifuncțional.

Până la finele acestui an lângă Centrul Cultural Multifuncțional va fi amenajată și o stație de așteptare.

Pe parcursul săptămânii trecute și alte instituții publice din municipiu, colegii, licee și grădinițe, întreprinderi municipale au participat la acțiuni de amenajare și salubrizare desfășurate în cadrul campaniei ”Curățenia de toamnă 2018”.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni