Ai noștri la Konin

Written by admin on 29 martie 2013. Posted in Fără categorie, Știri

Ansamblul de dansuri populare ”Struguraş” de la Palatal Culturii din Ungheni din nou a impresionat publicul spectator din oraşul polonez Konin. Artiştii ungheneni au participat, în perioada 16-18 martie, la Festivalulcultural al orașelor înfrățite, alături de colective artistice din Letonia, Lituania, dar şi din cîteva orașe poloneze.

În aceeaşi perioadă, şi Daniela Gurghiș, meșter popular din Ungheni, şi-a expus lucrările la o expoziţie a meșterilor populari din orașele înfrățite, vernisată în acelaşi oraş, Konin.

În cadrul Festivalului, a fost organizat şi un concurs al pîinii integrale (negre). Fiecare delegaţie  din orașele înfrățite a venit cu pîinea sa. Unghenenii au fost la înălţime, pîinea lor fiind plasată pe locul doi după calităţile sale gustative. Cea mai gustoasă pîine a fost declarată cea din  orașul Dobele, Letonia.

Menționăm că orașul Ungheni este înfrățit cu orașul Konin din 20 mai 2006.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni