555 de ani sărbătoriți la Ungheni! (foto)

Written by admin on 30 august 2017. Posted in Știri

În perioada 19-20 august 2017 municipiul Ungheni a sărbătorit 555 de ani de la prima atestare documentară. Cu acest prilej, Primăria municipiului Ungheni a organizat o serie de evenimente cultural-artistice, sportive și de divertisment menite să aducă în casele și sufletele fiecărui unghenean atmosfera de sărbătoare. Astfel, unghenenii, dar și oaspeții orașului nostru au avut parte de două zile cu multe emoții pozitive, cântece și voie bună.

Șirul evenimentelor festive a început în dimineața zilei de 19 august 2017 cu organizarea unei Expoziții-târg a produselor agricole ecologice. Pe parcursul zilei s-a desfășurat și un târg al meșterilor populari, expoziție a producătorilor autohtoni, expoziție de pictură prezentată de Școala de Arte Plastice din Ungheni.

Un moment spectaculos în cadrul Zilelor municipiului Ungheni, a fost alaiul delegațiilor orașelor înfrățite însoțite de colectivele artistice din oraș, instituții publice, agenți economici și simpli cetățeni. Întâlniți cu pâine și sare la poarta gospodarului de către primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros și președinta raionului Ungheni, Ludmila Guzun, distinșii oaspeți au fost prinși în hora de sărbătoare.

La momentul oficial, reprezentanții delegațiilor din 9 orașe înfrățite cu municipiul Ungheni – Reghin (România), Dorohoi (România), Cluj-Napoca (România), comuna Miroslava (România), Auce (Letonia), Joniskis (Lituania), Konin (Polonia), Horoshni Plavni (Ucraina), Noua Suliță (Ucraina) au transmis mesaje de felicitare unghenenilor.

Urări de prosperitate și dezvoltare continuă a municipiului Ungheni au transmis și înalții oficiali prezenți la eveniment, Octavian Calmîc, Viceprim – ministru, Ministru al Economiei și Infrastructurii, Violeta Ivanov, deputat în cadrul Parlamentului Republicii Moldova, Vasile Bâtcă, Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Petru Lițiu, consul la Oficiul Consular al României la Ungheni.

Plină de evenimente de rezonanță pentru municipiului Ungheni a fost și ziua de duminică, 20 august 2017. Reprezentanții delegațiilor străine, ai instituțiilor publice, administrației publice locale și raionale, dar și reprezentanți ai diasporei au participat la o discuție – panel cu genericul „555 de oportunități de cooperare internațională pentru municipiului Ungheni” care s-a desfășurat la Primăria municipiului Ungheni. Participanții la eveniment au avut posibilitatea să admire o expoziția de excepție dedicată celor 555 de ani ai municipiului Ungheni.

De Zilele Municipiului Ungheni, dar și de Zilele diasporei, desfășurate în aceeași perioadă, unghenenii de pretutindeni au avut parte de o surpriză plăcută și anume, prezentarea rezultatelor primei etape a proiectului  „Reabilitarea Parcului Central din Ungheni”. Într-o atmosferă festivă, primarul municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, a adus mulțumiri unghenenilor, finanțatorilor (PNUD, Primăriei municipiului Cluj-Napoca), sculptorilor care s-au implicat în realizarea acestui proiect și amenajarea primelor aleii din Parcul Central.

Pe parcursul acestor două zile ungheneii, dar și oaspeții urbei noastre s-au bucurat de momente frumoase și muzică bună. Pe scena de sărbătoare au evoluat: Valentin Uzun și formația „Tharmis”, Doina Sulac, trupa „The Wax Road”, Dana Marchitan, El Radu. La Concertul dedicat celor 555 de ani a municipiului Ungheni au evoluat cu programe artistice și colectivele Palatului de Cultură din Ungheni, ansamblul de muzică și dans popular „Struguraș”, „Școala de Muzică” din mun. Ungheni, studioul muzical „Do – Re – Micii”, interpreții Valeriu Lincovschi, Veronica Lupu, Romanița Toma, Valeria Marcu, DJ Scanner.

Primăria municipiului Ungheni aduce sincere mulțumiri partenerilor și sponsorilor evenimentului care au avut grijă ca această sărbătoare să fie pe măsură și să rămână în amintirea unghenenilor.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni