”Ungheni – 555”

Written by admin on 1 februarie 2017. Posted in Știri

Știați că, în anul 2017 orașul Ungheni marchează 555 ani de la prima sa atestare documentară. În scopul consemnării celor mai importante date istorice legate de orașul Ungheni, Primăria orașului , în parteneriat cu IP Centrul de Resurse pentru Dezvoltarea Durabilă Locală și Regională, a lansat inițiativa  de implementare participativă a proiectului „Ungheni – 555” . Cu acest prilej, pe întreaga durată a anului 2017 se vor  organiza 555 evenimente de promovare a orașului nostru.

Sunt invitați și încurajați toți locuitorii orașului, instituțiile de învățământ, organizațiile non guvernamentale, agenți economici, să inițieze/organizeze diverse activități și evenimente interesante cu genericul „Ungheni – 555”.

”Ne propunem crearea unui program de activități dedicate celor 555 de ani de la existența orașului Ungheni și invităm pe toți să participe activ prin lansarea unor idei inedite și organizarea de evenimente ce au ca scop promovarea orașului Ungheni. Dorim nu doar să facem acest program interesant pentru ungheneni și pentru cei care ne vizitează orașul. Acest program va avea și un obiectiv cognitiv, astfel încât despre istoria orașului Ungheni și despre tot ceea ce reprezintă acest oraș să cunoască de la mic la mare” a menționat doamna Svetlana Ciobanu, director al Centrului de Resurse pentru Dezvoltarea Durabilă Locală și Regională „ la o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor obștești și a grupurilor de inițiativă locală ce a avut loc în cadrul Centrului de Informare Civică, a Primăriei orașului Ungheni.

Printre multitudinea de idei ce au fost discutate la această întâlnire și care ar putea fi, eventual incluse în programul de activitate ”Ungheni – 555” sunt: activități de promovare a istoriei orașului prin concursuri în cadrul instituțiilor de învățământ, traseu turistic prin orașul Ungheni cu vizitarea obiectivelor de valoare și relatarea unui scurt istoric al acestora, cunoașterea cartierelor, o expoziție de fotografii vechi a orașului, întâlniri cu personalități ai orașului nostru, desene graffitti pe ziduri destinate în mod special pentru ele, plantarea a 555 arbori, concursuri gastronomice, competiții sportive și încă multe alte idei interesante ce ar putea fi realizate pe parcursul acestui an.

Fiecare poate să lanseze inițiativa de a organiza ceva nou, frumos, interesant și care ar promova imaginea orașului nostru.

Propunerile dvs. precum și un proiect de eveniment le puteți expedia pe adresa de email a Primăriei orașului Ungheni: primaria.ungheni@gmail.com acestea vor fi incluse într-u calendar al evenimentelor pentru anul 2017 și va fi plasat pe pagina web a primăriei orașului Ungheni  www.ungheni.md.

Mai multe detalii:

Tel: 023627439

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni