”Sportul pentru toți” devine o prioritate pentru municipiul Ungheni

Written by admin on 20 martie 2018. Posted in Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 15 – 16 martie 2018, municipiul Ungheni a găzduit atelierul de lucru transfrontalier ”Sportul pentru toți”, organizat în cadrul proiectului  Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă. Scopul proiectului este de a dezvolta conceptul ”Sportul pentru toți” și aplicarea acestuia la scară largă în cele două orașe partenere: Ungheni, Republica Moldova și Novoselytsya, Ucraina.

Atelierul face parte din ciclul de activități dedicate promovării sportului și consolidării capacităților actorilor relevanți din domeniul sportului la nivel local, raional și transfrontalier. Evenimentul a constituit debutul unui șir de acțiuni de promovare și informare care se vor desfășura până la finele anului. ”Credem că prin eforturi comune vom reuși să creăm un mediu favorabil pentru promovarea, organizarea şi dezvoltarea „sportului pentru toţi”, până când populaţia în majoritatea sa va putea participa la activităţi sportive, susţinută de condiţii, transpuse printr-o infrastructură adecvată, spaţii accesibile şi agreabile şi în special de mentalităţi favorabile, atitudini pozitive şi active la toate nivelurile”, a menționat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Lipsa terenurilor adaptate pentru practicarea sportului în perioada rece a anului, dotarea cu inventarul sportiv necesar, promovarea activității antrenorilor, schimbarea modului de evaluare la disciplina educația fizică – au fost principalele probleme enunțate de către participanții la atelierul de lucru. Dificultățile stabilite de către reprezentanții organizațiilor specializate din Ungheni au fost acceptate drept realități și de către partenerii din Novoselytsya, Ucraina. Constatările au fost înregistrate și analizate, pentru ca ulterior să fie formulat un set de recomandări în vederea aplicării conceptului ”Sportul pentru toți”.

Evenimentul și-a propus stabilirea și crearea de oportunități și mediu favorabil prin colaborarea dintre autorități, organizațiile specializate, părțile interesate pentru ca fiecare cetățean, indiferent de gen, vârstă, abilitate, statut socio-economic să participe în activități sportive. ”Ceea ce ne propunem să facem în cadrul proiectului este să promovăm conceptul “Sportul pentru toți”, iar pentru aceasta trebuie să îndeplinim două condiții: infrastructură și educație. Prin acțiunile proiectului vom încerca să îmbinăm și să respectăm aceste 2 condiții, pentru că vom amenaja mini-stadioane sportive, destinate mai ales amatorilor, dar vom organiza și o amplă campanie de promovare și informare”, a subliniat Maria Nikorych, Primarul Consiliului Orășenesc Novoselytsya.

Participanții au convenit că vor continua discuțiile în cadrul unui nou atelier de lucru organizat la Novoselytsya la finele lunii aprilie 2018.

La atelierul de lucru ”Sportul pentru toți”  au participat reprezentanţi ai școlilor sportive și liceelor, cluburilor sportive, asociațiilor obștești, instituțiilor publice, administrațiilor publice ale  municipiului Ungheni și orașului Novoselytsya.

Proiectul Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de cooperare teritorială a Parteneriatului Estic Moldova-Ucraina.

Pentru mai multe detalii, Vă rugăm să contactați:
Oxana CIOBANU, asistent al managerului de proiect, Primăria municipiului Ungheni
Tel. de contact: +373 236 25309

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni