„Ungheni e un oraș mic, dar cu o perspectivă mare”

Written by admin on 17 iunie 2013. Posted in Știri

În perioada 15-16 iunie, în cadrul proiectului ”Redescoperă Moldova” 10 bloggeri și-au propus să (re)descopere destinaţii pitoreşti şi cu valoare cultural-turistică din orașul Ungheni. Timp de 2 zile cît s-au aflat în Ungheni, aceștia nu încetau să se minuneze de locurile deosebite din oraș, de sculpturile  amplasate, de podul Eiffel, gara internațională, Muzeul de Istorie și Etnografie, Școala de hipism și alte locuri, precum și de oamenii din Ungheni.

”Mă bucur că ați ajuns în Ungheni. Este un oraș unde aveți ce descoperi. Avem locuri deosebit de frumoase și oameni minunați” a menționat Alexandru Ambros, primarul orașului în cadrul întîlnirii cu bloggerii.

” La prima vedere nu are mari deosebiri de alte orașe, Dar câte lucruri frumoase am văzut aici cred că nu am să uit niciodată.” a scris Mia Cebanu pe blogul său.

Pe lîngă impresiile deosebite pe care și le-au creat tinerii, aceștia au rămas profund uimiți de oamenii întîlniți în Ungheni. În cele 2 zile petrecute la Ungheni, tinerii bloggeri s-au întîlnit cu o serie de personalități care au marcat într-un fel sau altul orașul Ungheni prin activitatea lor: Valentina Delion, Mark Zweig, Cătălina Tcaciuc, Liubovi Bereghici, Alexandru Plăcintă ș.a.

” De obicei, admir oamenii care vor să schimbe lucrurile în bine. Astăzi, doar oameni buni am întâlnit, care sunt atât de entuziasmați încât m-au molipsit și pe mine. Redescoperă Moldova, sau mai bine zis, Descoperă Ungheniul de astăzi, mi-a lăsat doar admirație pentru cei care lucrează aici.”menționează pe bloggul său, Olga Sternițchi, iar colegul său Vadim Zgherea scria că ”Oameni prețioși are Ungheniul.”

Tinerii au rămas plăcut surprinși  de primarul orașului, Alexandru Ambros și de funcționarii din cadrul Primăriei orașului Ungheni: ”Înainte de toate vreau să mentionez toată echipa Primarului de acolo, care în weekend au avut grijă să ne simțim mai mult decît doriți la Ungheni. Ei au dat impresia unei mașini bine construite, care lucrează pentru un scop comun: să contribuie la bunăstarea orașului.” menționează Tatiana Sava pe blogul personal.

” Am observat că  Ungheniul este unul care se diferențiază și anume prin toate câte le are prin oraș.”este de părere Olga Sternițchi, tînără bloggeriță, iar Adrian Pleșca menționează            ” Ungheni e un oraș mic, dar cu o perspectivă mare.”

La finele celor 2 zile petrecute în Ungheni, bloggerii s-au exprimat entuziasmul redescoperirii Ungheniului și chiar dorința de a ”importa” unghenenii și în alte orașe din Moldova. ” În cadrul Proiectului Redescoperă Moldova am avut plăcerea să redescoperim Ungheniul. Am găsit un altfel de Ungheni după 7 ani. E mai frumos, mai tînăr, mai verde și mai cu suflet. ” conchide Lia Ciutac pe blogul său.

Vezi mai jos ce au scris cei de la „Redescoperă Moldova” despre Ungheni:

http://miacebanu.blogspot.com/2013/06/ungheni-orasul-din-vis.html

http://beneficiu.blogspot.com/2013/06/ungheni-un-oras-mic-cu-inima-mare.html

http://liaciutac.blogspot.com/2013/06/ungheniul.html

http://taniasavva.blogspot.com/2013/06/ai-nostri-din-ungheni.html

http://natlysblog.blogspot.com/2013/06/ungheniul-interzis-e-cel-mai-interesant.html

http://sping.md/oameni-pretiosi-are-ungheniul-redescopera-moldova/

http://dumitrumunteanu.com/ungheni-oras-verde/

http://liaciutac.blogspot.com/2013/06/7-lucruri-descoperite-la-ungheni-cu.html

Tags: , ,

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni