Înfrățiți de același dor, grai, cântec…

Written by admin on 21 noiembrie 2018. Posted in Noutăți

În perioada 08-12 noiembrie 2018 la invitația președintelui Asociației „ACTIVED”-2013 Huedin, profesorului Gheorghe Sobec, mai multe delegații din Republica Moldova și Ucraina au avut ocazia de a vizita județul Cluj și de a participa la spectacolul de muzică populară românească „La mulți ani, România!”, desfășurat în cadrul proiectului educativ internațional „Folclor românesc în context transfrontalier”.

Și-au unit sufletele și talentul într-un spectacol minunat copii din Republica Moldova (Ungheni și Izbiște), Ucraina (Apșa de Jos, Cernăuti și Noua Suliță) și România (Huedin și Rogojel, comuna Săcuieu) alături de profesorii-coordonatori care i-au însoțit.

Delegația din municipiul Ungheni a fost reprezentată de Lilia Gologan, director adjunct pentru educație la Liceul teoretic „Vasile Alecsandri”, Veronica Morcov, director gimnaziul Zagarancea cu discipolii săi Zaiaț Bogdan și Ciobanu Mădălina. Prin prestația scenică deosebită, copii au reușit nu doar să impresioneze publicul, dar și să demonstreze că nu uită istoria neamului și știu să cinstească prin artă și trăire autentică obârșia, eroii și tradițiile.

Organizatorii evenimentului au pregătit pentru participanți o agendă interesantă, în care au fost incluse mai multe excursii. Delegațiile au avut deosebita ocazie de a vizita Protopopiatul Ortodox Român, unde au fost primiți cu multă căldură, Cantina Socială a protopopiatului și Catedrala Moților din Huedin, Primăria orașului Huedin și Săcuieu, Casa memorială Octavian Goga, muzeul din Ciucea.

„Participarea la acest eveniment cultural a fost pentru noi o experiență inedită. Ne-am despărțit cu tristețe, dar mai bogați sufletește. Recunoaștem, adeseori nu ne-am putut stăpâni emoțiile și lacrimile au curs în voia lor” ne-a mărturisit Lilia Gologan. Profesoara spune că au revenit acasă cu multe gânduri bune și noi idei de valorificare a culturii și tradițiilor neamului. Totodată participanții au ținut să exprime mulțumiri domnului Gheorghe  Sobec și întregii echipe ,,ACTIVED”, pentru organizarea acestui eveniment, dar și Primăriei municipiului Ungheni pentru suportul acordat în acest proiect.

Trackback from your site.

Pagina oficiala a Republicii Moldova Pagina oficiala a Presedintelui Republicii Moldova Pagina oficiala a Parlamentului Republicii Moldova Pagina oficiala a Guvernului Republicii Moldova Consiliul raional Ungheni